- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!

Wandelwol

Wandelwol is een 100% natuurprodukt. Het helpt drukplekken en blaren te voorkomen. Een plukje wandelwol op de drukplek, sok eroverheen en schoen aantrekken.

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het werkt. Tijdens mijn vakantie in New York hebben mijn voeten flink moeten werken. Daarbij heeft wandelwol ervoor gezorgd dat ik geen last had van blaren of pijnlijke drukplekken.

 

Schapenwol crème

Op een voetenbeurs kwam ik in contact met de Schapenwol crème van De Noordkroon. Ik heb dit aangeschaft en ben het zelf gaan uitproberen. Ook vrienden en klanten hebben het uitgeprobeerd en met hele fijne resultaten.

De voeten blijven zachter, ook heb ik in de zomer wanneer ik vaak op blote voeten of slippers loop geen last van harde eelthielen. Bij ons thuis worden nu buiten de voetcrème ook de handcrème en huidcrème gebruikt. Kortom een lijn met heerlijke verzorgingscrèmes voor het hele lichaam.